• Graag deel ik met u de voortgang van het 1ste elftal in de 4e klasse zondag tijdens de eerste competitiehelft.
    Met het vlaggenschip van SV Haarle zijn we elf competitiewedstrijden onderweg. Na een redelijke start van de competitie wonnen we vanaf 18 november vier wedstrijden op rij en zijn we met een vierde plaats de winterstop ingegaan (11 wedstrijden: 6x winst, 2x gelijk en 3x verloren). De teams in de competitie zijn erg aan elkaar gewaagd en we staan dan ook maar vier punten achter op koploper Markelo.

Het seizoen begon voor ons wisselvallig. We deden in alle wedstrijden goed mee, maar waren niet stabiel genoeg. We wisselden hele goede momenten af met mindere momenten en maakten op beslissende momenten niet het doelpunt dat we nodig hadden of verdedigden niet scherp genoeg om de wedstrijd naar onze hand te zetten.

Zoals hierboven beschreven wonnen we de laatste vier wedstrijden op rij! Het was mooi om te zien dat we de laatste wedstrijden bij vlagen ook beter gingen voetballen en doelpunten maakten vanuit onze eigen opbouw. Het viel mij op dat er gedurende de eerste seizoenshelft in de 4e klasse veel doelpunten vielen vanuit de omschakeling. Lukt het ook om doelpunten te scoren vanuit onze eigen opbouw door de tegenstander uit te spelen, dan verwacht ik dat we echt mee kunnen doen in de competitie. Het voordeel is dan dat je niet zo snel kan worden geklopt in de omschakeling en een doelpunt tegen krijgt. Met inhoudelijke informatie hierover zal ik u niet verder vermoeien .

Wat meedoen in de competitie dan gaat betekenen, dat moet de komende maanden blijken. We zien de tweede competitiehelft in ieder geval met vertrouwen tegemoet en het was mooi om te zien dat er veel supporters langs de lijn stonden om ons aan te moedigen tijdens de eerste competitiehelft.

Hopelijk zijn de supporters en u vanaf 27 januari weer van de partij. We trappen dan af om 14.00 uur tegen ABS in BathmenTussenstand SV Haarle 1.

Hieronder vindt u het programma voor de komende wedstrijden:
    ABS Bathmen 1 – SV Haarle 1 Zondag 27 januari
    SV Haarle 1 – De Gazelle 1 Zondag 3 februari
    SV Haarle 1 – GFC 1 Zondag 10 februari

Wat ik persoonlijk nog even wil benoemen zijn de opvallende mooie momenten van de eerste
    competitiehelft. Vanaf de start van de competitie staat Jaron Blom als 16 jarige keeper verdienstelijk het doel van het vlaggenschip te verdedigen, wonnen we op spectaculaire wijze met 4-2 op de Pastoorsmoat van koploper Markelo, is er in Haarle een uniek sinterklaasfeest wat zeker de moeite waard is om te bezoeken, maakte Ronald van Breen na ruim een jaar blessureleed onder luid applaus zijn rentree in het 1ste elftal tegen SV Raalte en staat iedereen voor elkaar klaar binnen de vereniging om elkaar te helpen.

Op naar een mooie tweede seizoenshelft in 2019.
    We zien u graag bij de wedstrijden!

Met sportieve groet,
    Jim Brinkhof