• Rookvrije Generatie

  Wellicht heeft u in de pers en op sociaal media al eerder kunnen lezen. De Gemeente Hellendoorn streeft naar rookvrije (sport)accommodaties. In samenwerking met de Hartstichting, het KWF Kankerfonds en het Longfonds hebben we als buitensportverenigingen afgesproken om de sportterreinen met ingang van het seizoen 2019/2020 rookvrij te maken.

  Waarom op weg naar rookvrij?
  Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

  Wat is onze aanpak?
  Op onze jaarvergadering van 12 oktober hebben we hiervoor een tweestappen-plan gepresenteerd.

  Stap 1
  Met ingang van 1 januari 2019 wordt op onze Pastoorsmoat een rookvrij zone ingevoerd bij de
  voetbalvelden en op de tribune.
  Anders gezegd: alles op De Pastoorsmoat aan de noordzijde van de Haarlerveldweg voorbij het toegangshek.

  Stap 2
  Met ingang van 1 augustus 2019 is De Pastoorsmoat rookvrij.

  Wat verandert er?
  Vanaf 1 januari 2019 hebben wij een rookvrije zone langs de voetbalvelden en op de tribune. En vanaf 1 augustus zijn we volledig rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers!
  We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als SV.Haarle onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

  Rookvrije Generatie
  De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

  We hopen dat je, net als SV.Haarle, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken. Daarnaast hebben we op De Pastoormoat een aantal bordjes van de stichting Rookvrije Generatie opgehangen. Voor vragen en opmerkingen zijn wij altijd bereikbaar.