• Jan Cents stopt na 20 seizoenen in twee perioden als Grensrechter van het 1e.

Je moet tegenwoordig assistent-scheidsrechter zeggen en dat zou ook zeker op Jan van toepassing zijn als je kijkt naar de complimenten die hij vaak krijgt van scheidsrechters.

Maar wij vinden Grensrechter een mooier woord omdat een grensrechter en zeker een verenigingsgrensrechter, zich altijd bevindt op het grensgebied van de sportieve ambitie en de eerlijkheid.

En in onze ogen is juist de grensrechter, de sfeerbepaler binnen en buiten het veld. We weten allemaal dat Jan niet voorop in de polonaise loopt maar juist door zijn stijl van vlaggen heeft hij gezorgd voor een gemoedelijke sfeer in en rondom het veld. Een assistent-scheidsrechter is vaak de schuldige van het verbale agressie rondom het veld en de reden dat een scheidsrechter in de problemen komt.

Het vlaggen van Jan Cents heeft eraan bijgedragen dat SV.Haarle als een goed gastheer wordt gezien waar het als tegenstander prettig tegen te voetballen is.

Na 20 seizoenen staat er ook voor Jan een opvolger klaar in de persoon van zijn neefje Niels ten Have maar we willen Jan bedanken voor deze ongelofelijke jarenlange vrijwilligers prestatie.

Jan heeft in die 20 seizoenen 1 kampioenschap gevierd onder Timo Goudbeek. In meer dan 500 officiƫle wedstrijden heeft hij trainers zien komen en gaan, hij heeft voetbaltalenten zien komen en gaan. Maar Jan is altijd Jan gebleven.

Dank namens onze voetbalvereniging en dank namens ons vlaggenschip.