• Ons bereikte het droevige bericht dat op zondag 15 januari ons Lid van Verdienste August Weijkamp op 96-jarige leeftijd is overleden.

Hele generaties voetballers en voetbalouders kennen hem als Meester Weijkamp. August was leraar aan onze plaatselijke basisschool Op Weg. Bij de voetbal was hij jarenlang de leider van onze jongste jeugd. Kwam je bij de voetbal dan was Meester Weijkamp je eerste leider.

Zijn hobby was fotografie. August was dan ook een van de eersten met een fotocamera en een donkere kamer. Door de jaren heen heeft hij de geschiedenis van Haarle (door het oog van de Meester) en de voetbal vastgelegd. Als voetbalvereniging bezitten we hierdoor over een bijzonder archief.

August was voetbalsupporter, bij vele jeugd en seniorenwedstrijden stond hij aan de zijlijn. Bij de uitwedstrijden van ons vlaggenschip fietste hij met zijn vrouw Toos naar de verschillende sportparken, ook die op ruime afstand.

In zijn nadagen speelde hij graag een potje Jeu de Boule. Vanaf de eerste competitie in 2000 was hij hier deelnemer van.

August bereikte een hoge leeftijd. Maar de laatste jaren nam zijn gezondheid af. Een aantal jaren geleden verhuisde hij vanuit zijn markante woning naar een verpleeghuis in de buurt van Winterwijk. Hierdoor woonde hij dichter bij zijn oudste zoon en in de buurt waar hij zelf geboren was.

We verliezen in August (Meester) Weijkamp een echte voetbalvriend met een groot rood/wit hart.....