• Corona Protocol

Aanpassing Corona Protocol nav persconferenties van Mark Rutte op dinsdag 13 oktober en dinsdag 3 november

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober wederom extra maatregelen aangekondigd met op dinsdagavond 3 november een aanscherping hierop, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen en aanscherping gaan in vanaf woensdag 4 november 22:00u. De aanscherping geldt vooralsnog voor de komende twee weken en gaat daarna automatisch over in de extra maatregelen die zijn verlengd tot half januari 2021.

De aanscherping houdt in dat de groepsgrootte voor de training wordt teruggebracht van 4 seniorenvoetballers naar 2 seniorenvoetballers.

De maatregelen betreffen: alle amateurcompetities worden stilgelegd, alle sportkantines en kleedkamers blijven gesloten en er wordt geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
    • We hanteren de gestelde hygiĆ«nemaatregelen en hangen die ook zichtbaar op
    • Spelers, trainers/begeleiders en supporters met griepverschijnselen blijven thuis.
    • Ook blijft de speler, trainer/begeleider en supporter thuis als 1 persoon van het gezin griepverschijnselen heeft.
    • Ouders instrueren hun kinderen goed wanneer deze van huis gaan naar de vereniging
    • Neem je eigen bidon mee om te drinken.

• Alle competitiewedstrijden zijn geschrapt.

Vervoer naar uitwedstrijden

• Alle competitiewedstrijden zijn geschrapt.

Trainingen

• Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. Er mogen meerdere groepjes van vier op 1 veld trainen. In de periode van woensdag 4 november tot woensdag 18 november is maximale groepsgrootte 2 personen.
    • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
    • [In afstemming met NOC/NSF heeft de KNVB bepaald dat spelers in het O19 team behoren tot de jeugdspelers.]  Gemeente Hellendoorn staat dit niet toe omdat dit niet in lijn is met de noodverordening van de Veiligheidsregio Twente.
    • Geen ouders/ toeschouwers langs de lijn. Kinderen komen zelfstandig naar het sportpark.
    • Ouders die hun kind brengen en halen zijn alleen aanwezig op de parkeerplaats.
    • Kleedkamer 6 kan gebruikt worden als garderobe. Voor de senioren geldt dat zij de 1,5 meter afstand ten alle tijden hanteren.
    • Het damestoilet bij de kleedkamers kan gebruikt worden als algemeen toilet.

Kleedkamers

• De kleedkamers zijn gesloten

• De kantine is gesloten

Wanneer ben ik als speler wel of niet welkom op De Pastoorsmoat ?   Raadpleeg onze beslisboom (zie op onze website www.svhaarle.nl onder meny Vereniging) of via https://www.svhaarle.nl/corona-beslisboom

Dit protocol kan gewijzigd worden wanneer daar aanleiding toe is. In de afgelopen maanden zijn er veel wijzigingen geweest rondom de voorschriften en richtlijnen. En naar alle waarschijnlijkheid zullen er in de komende periode nieuwe inzichten ontstaan waardoor dit protocol aangepast zal worden.

Het landelijke protocol kun je hier nalezen: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Voor praktische vragen verwijzen we graag naar de website van de KNVB: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal